De zoektocht naar de beste kinderwagen is één van de dingen waar je tijdens je (eerste) zwangerschap mee te maken krijgt. Er is zo veel keuze dat het best lastig kan zijn om de kinderwagen te vinden die bij jou past, want waar moet je op letten? Eerder schreven we daarom al de blog ‘Kinderwagen kiezen: hier moet je op letten’, met tips voor het kiezen van de beste kinderwagen voor jou.

In deze blog laten we je uitgebreid kennismaken met de Thule Sleek kinderwagen. Deze kinderwagen heeft namelijk een heleboel fijne kenmerken. Bovendien is de Thule Sleek kinderwagen heel makkelijk om te bouwen tot duo kinderwagen, zonder dat je extra accessoires hoeft aan te schaffen.

thule sleek duo kinderwagen
thule sleek duo kinderwagen

Duo kinderwagen

Misschien ben je er nog niet mee bezig tijdens je eerste zwangerschap, maar mocht je de wens hebben om meerdere kindjes te krijgen – met niet al te veel leeftijdsverschil – dan heb je misschien een duo kinderwagen nodig zodra jullie tweede kindje komt.

Een kinderwagen waarop je tegelijkertijd een reiswieg of autostoel groep 0 (voor de baby) én een wandelwagenzitje (voor de dreumes/peuter/kleuter) kunt monteren noem je een duowagen. Een duo kinderwagen is een kinderwagen voor twee kindjes van verschillende leeftijden. Een kinderwagen voor een tweeling/voor twee kindjes van dezelfde leeftijd noem je een tweelingwagen of twin kinderwagen. 

Komt er een tweede kindje en zit je oudste ook nog regelmatig in de kinderwagen, dan kun je kiezen voor een duo kinderwagen.

Je oudste kindje kan misschien nog niet goed langere afstanden lopen. Misschien wil hij of zij ook nog even lekker liggen en een dutje doen in de kinderwagen. Een duo kinderwagen is dan de oplossing. Je combineert een reiswieg (of autostoel groep 0) en een wandelwagenzitje op hetzelfde frame.

Je kunt voor de oudste natuurlijk ook gebruik maken van een meerijdplankje, maar dat kan toch voor wat langere afstanden te vermoeiend zijn voor kindjes van een jaar of 2. Bovendien moet je dan een kindje hebben dat rustig op het plankje blijft staan en niet steeds wegloopt ?

De meeste kinderwagens zijn om te bouwen van een mono- (voor één kindje) tot duo kinderwagen. Meestal heb je daarvoor extra adapters en/of andere onderdelen nodig, die je los bij moet kopen.

De Thule Sleek kinderwagen - eenvoudig om te bouwen tot duo kinderwagen

De Thule Sleek kinderwagen is – zonder extra aankopen – geschikt om te gebruiken als duo kinderwagen. De Thule Sleek kinderwagen wordt geleverd met 2 sets adapters. Eén adapterset is bedoeld om het wandelwagenzitje iets hoger te plaatsen. Met de andere adapterset plaats je de reiswieg ook op het frame, (deels) onder het wandelwagenzitje. De adapters die hiervoor nodig zijn worden standaard meegeleverd. Zonder extra kosten kun je de Thule Sleek kinderwagen dus gebruiken als duowagen.

 

Voor het plaatsen van een autostoel groep 0 is een extra adapterset nodig (apart verkrijgbaar).

 

Wanneer je de Thule Sleek als duowagen gebruikt is de reiswieg dus (deels) onder het wandelwagenzitje. Je kunt ook kiezen voor een duo kinderwagen waarbij je de reiswieg en het zitje naast elkaar plaatst, maar dan wordt de kinderwagen vrij breed. Een smalle duo kinderwagen zoals de Thule Sleek kun je wat makkelijker manoeuvreren op drukke plekken zoals de supermarkt.

De Thule Sleek als tweeling/twin kinderwagen

Zodra de jongste te groot wordt voor de reiswieg en in het wandelwagenzitje gaat, heb je de mogelijkheid om de Thule Sibling Seat te kopen en daarmee een duowagen met twee wandelwagenzitjes te creëren. De twee zitjes kunnen allebei in twee rijrichtingen worden gemonteerd, er zijn dus verschillende opties nodig. Zo kun je kiezen voor de optie die het beste bij jouw gezin past. 

Om de Thule Sleek als tweeling/twin wandelwagen te gebruiken moet je dus wel een extra onderdeel aanschaffen, omdat de complete kinderwagen bestaat uit een frame, één reiswieg en één wandelwagenzitje. Bij gebruik voor twee wat grotere kindjes heb je twee wandelwagenzitjes nodig.

Misschien is de oudste tegen die tijd wel groot genoeg om zelf te wandelen of op een meerijdplankje mee te rijden.

Je kunt de Thule Sleek kinderwagen ook als duo kinderwagen gebruiken in combinatie met een meerijdplankje. Zo is de kinderwagen zelfs geschikt voor drie kinderen!

Als je op zoek bent naar een compacte tweeling kinderwagen dan is de Thule Sleek zeker het overwegen waard. Je kunt de Thule Sleek kinderwagen configureren met twee reiswiegen of met twee autostoeltjes op het frame zodat de kinderwagen geschikt is voor twee baby’s. 

thule sleek tweeling kinderwagen
thule sleek tweeling kinderwagen

De veiligheid staat voorop

Thule kinderwagens worden uitgebreid getest op veiligheid en voldoen aan de internationale veiligheidsnormen. Alle stoffen die gebruikt worden voor de Thule kinderwagens zijn OEKO Tex-gecertificeerd.

Overige kenmerken van de Thule Sleek kinderwagen:

-          Ruime, comfortabele reiswieg met ventilerend matras

-          Foambanden met reflectiestrepen

-          Reflectiestreep op de kap van de reiswieg en het zitje

-          Grote – met rits afsluitbare – boodschappenmand geschikt tot max. 5 kg.

-          Grote zonnekap met SPF 50+, uitklapbaar en in hoogte verstelbaar

-          In hoogte verstelbaar 5-punts gordelsysteem in het zitje

-          Verstelbare zitting: kantelbaar in 3 standen

-          Wandelwagenzitje kan in 2 rijrichtingen geplaatst worden

-          Verstelbare voetensteun

-          In lengte verstelbare duwstang

-          Goede vering en schokabsorptie

-          Voorwielen kunnen draaien of vastgezet worden

-          Lichtgewicht

-          Compact opvouwbaar - met of zonder wandelwagenzitje - automatische vergrendeling

-          Maximaal gebruikersgewicht:

o   22 kg wanneer je de kinderwagen voor één kindje gebruikt

o   22 + 9 kg voor gebruik als duo kinderwagen met zitje + reiswieg of autostoel

o   22 + 15 kg voor gebruik als duo/tweeling kinderwagen met sibling seat

Ben je zwanger van je eerste kindje en heb je de wens om meerdere kindjes te krijgen? Dan is de Thule Sleek kinderwagen zeker een goede aanschaf. Voor de ‘normale prijs’ van een kinderwagen kun je zonder extra kosten en gedoe de kinderwagen uitbreiden tot duowagen. Je hoeft dus ook niets meer te regelen zodra je zwanger bent van je 2e kindje.

Succes en veel plezier met het uitkiezen van jouw kinderwagen!

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking