Wat neem je mee in de luiertas? + checklist luiertas inhoud

Een luiertas of verzorgingstas is een handige tas met veel opbergvakjes. Zo neem je alle spulletjes die je onderweg voor je baby of peuter nodig hebt makkelijk en overzichtelijk mee. Wanneer je met je baby op pad gaat moet je namelijk aan veel dingen denken! We helpen je graag een beetje op weg met deze blog over de inhoud van de luiertas. Onderaan dit artikel vind je onze handige luiertas checklist.

Inhoud luiertas:

Wat zit er in de luiertas? Dat is een beetje afhankelijk van waar je heen gaat en hoe lang je weg blijft. Maar deze items zijn wat ons betreft onmisbaar voor in de luiertas:

Verschonen

Als je onderweg bent met je kleintje neem je de spulletjes mee die je nodig kunt hebben om je baby te verschonen. De naam luiertas zegt het natuurlijk al: luiers staan dan ook bovenaan onze checklist. Wat je verder nog nodig kunt hebben zijn billendoekjes, billencrème, een schoon rompertje, schone kleertjes en sokjes.  

Een verschoonmatje waar je je baby op kunt leggen is handig voor als er geen (schone) babyverzorgingsruimte in de buurt is. Veel luiertassen worden standaard geleverd inlcusief een verschoonmatje, maar je kunt deze ook los kopen. Zorg ook voor luierzakjes of grote boterhamzakjes waar je de vieze luiers eventueel in kunt verpakken als er geen prullenbak in de buurt is.

Voeding (borstvoeding of flesvoeding)

Afhankelijk van hoe lang je weg bent, heeft je kindje onderweg wellicht voeding nodig. Het is sowieso verstandig om wat mee te nemen voor het geval je onverwacht langer weg bent of je kindje eerder honger krijgt.

Geef je flesvoeding dan neem je een aantal porties melkpoeder mee in een handige melkpoedertoren. Natuurlijk heb je dan ook een fles en speen nodig. Warm water in een thermosbeker is ook handig, dan kun je altijd en overal een fles klaarmaken.

Als je borstvoeding geeft dan heb je dat natuurlijk altijd bij je. Misschien heb je voor jezelf zoogcompressen nodig en een schoon shirt en bh voor de zekerheid. Een borstvoedingsdoek of hydrofiele doek kun je gebruiken als je het prettig vind om jezelf iets te bedekken tijdens het voeding.

De hydrofiele doek is sowieso onmisbaar en leg je over je schouder als je je kindje een boertje laat doen na de voeding. Ook een spuugdoekje of monddoekje kan handig zijn.

inhoud luiertas
inhoud luiertas

Snacks voor onderweg

Zodra je kindje wat groter is en ook vaste voeding eet, neem dan ook wat fruit of andere snacks mee voor onderweg. Hier zijn handige bewaarbakjes voor verkrijgbaar. Als je een maaltijd meeneemt voor je baby, vergeet dan niet om een lepeltje mee te nemen. Zorg er altijd voor dat je voldoende eten bij je hebt als je met kinderen op pad gaat, dit kan een hoop gejengel schelen! Je kunt ook een drinkbeker meenemen met wat water of afgekoelde thee. Zorg ook voor een slabbetje voor onderweg om te voorkomen dat de mooie kleertjes van je kleine onder de vlekken komen te zitten.

Spelen

Afhankelijk van waar je heen gaat en hoe lang je weg blijft neem je wellicht nog wat speelgoed of een boekje mee waar je kindje zich mee kan vermaken. Een XL hydrofiele doek is echt een multifunctioneel item dat ook dienst kan doen als speelkleed. Het voordeel is dat een hydrofiel weinig weegt en weinig ruimte in neemt.

Als je kindje gehecht is aan een fopspeen zorg dan ook altijd voor een reserve speen. De lievelingsknuffel van je kindje gaat ook overal mee naar toe.

Seizoensgebonden items

Afhankelijk van het seizoen heb je misschien nog extra producten nodig.

In de zomer: zorg voor zonbescherming, zoals een zonnehoedje en een parasol of Dooky zonnedoek als je met de kinderwagen op pad bent. Kun je je kindje niet voldoende in de schaduw houden gebruik dan een zonnebrandcrème.

In de winter: zorg voor voldoende warmte door een extra warm vestje, dekentje en een mutsje en handschoenen mee te nemen.  

Vergeet jezelf niet!

Na alles wat je voor je baby mee moet nemen zou je bijna jezelf vergeten. Er is vast nog een plekje over in de luiertas voor alles wat je normaal gesproken meeneemt in je handtas: portemonnee, telefoon, sleutels, zakdoeken, etc. Denk ook aan iets te drinken en eten voor jezelf. Als je een kindje hebt dat veel spuugt na de voeding dan is een schoon shirt voor jezelf onmisbaar. 

Extra tips

1.       Neem je ook het boekje van het consultatiebureau mee, je kunt deze standaard in de luiertas laten zitten zodat je hem nooit vergeet.

2.       Zodra je thuiskomt vul je de luiertas weer aan met nieuwe schone luiers en eventuele andere producten die je hebt gebruikt, zodat de tas weer helemaal klaar is voor je volgende uitstapje. 

Welke luiertas kies je?

Er zijn veel verschillende luiertassen te koop. Welke luiertas kies je? Natuurlijk is het leuk om te kiezen voor een tas die je mooi vind en die bij jouw stijl past. Let er vooral ook op dat de tas praktisch is. Het is handig om voor een tas te kiezen met voldoende opbergvakken zodat de luiertas overzichtelijk en goed georganiseerd blijft.

Je kunt kiezen voor een luiertas rugzak of een tas met een schouderband. Wat vind je zelf handig?

Daarnaast zie je ook veel de shopper mom bag, die van een mooie ribstof of teddy. Super trendy! Deze luiertassen hebben vaak wat minder opbergvakken. Je kunt natuurlijk altijd een luieretui gebruiken, zoals deze Jollein teddy etui, zodat je alle kleine spulletjes daarin kunt opbergen.

Joolz heeft mooie luiertassen die in dezelfde kleur zijn als je kinderwagen, zodat het helemaal bij elkaar past.
Let er sowieso op dat je de luiertas kunt vastmaken aan je kinderwagen. Je kunt hiervoor ook (universele) haken aanschaffen. 

De luiertas inhoud checklist!

·         Luiers

·         Billendoekjes

·         Billencrème

·         Luierzakjes

·         Schone kleertjes incl. rompertje, sokken

·         Hydrofiele doek (XL)

·         Speen & reserve speen

·         Verzorgingsmatje/verschoonmatje

·         Wat je nodig hebt voor de (fles)voeding, bijvoorbeeld: fles, speen, melkpoeder, thermos met warm water

·         Zodra je kindje vaste voeding krijgt: maaltijd of snacks, lepeltje, slabbetje, monddoekje

·         Drinkbeker

·         Zoogcompressen en eventueel een schoon shirt + bh voor jezelf

·         Afhankelijk van seizoen: zonbescherming of warme kleding, muts, dekentje

·         Knuffeltje en/of speelgoed/boekje

·         Boekje consultatiebureau

·         Alles wat je normaal gesproken voor jezelf meeneemt in je handtas: portemonnee, telefoon, zakdoekjes, sleutels, boodschappentasje, flesje water + snacks voor jezelf, schoon shirt 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking